För dig som utställare/knalle

Inbjudan till marknad under Alnö Medeltidsdagar 2023

För fjärde året anordnas denna marknad på Alnö i Sundsvall. Vi erbjuder Norrlandsmästerskap i beridet Tornerspel. Tornerspelet genomförs i sex tävlingsgrenar ackompanjerad i en unik och svårrepeterbar show med både musik och teater. Vi hälsar utmanarna Jemtlandicum välkomna till dust med Norrlandicum!

Marknaden har öppet lördag 19 augusti kl. 10.00-18.00 och söndag 20 augusti 10.00 – 16.00.

Ni är välkomna på fredag eftermiddag, så ni har gott om tid att komma i ordning.

Platsen är den välkända fårvallen på kyrktunet Alnö som fungerat som handelsplats under flera århundraden. Notera att på platsen fanns en hednisk offerplats redan på 400-talet och kyrkan mitt i marknaden daterar 1100-tal. Alnös berömda dopfunt är tillverkad i furu och gran, förmodligen på 1100- eller 1200-talet och den anses vara en av Europas främsta kulturföremål! Så hur kan vi misslyckas på en sådan medeltida plats. Jo, utan knallar från medeltiden blir det svårt!

Vill Du delta som säljare?

Våra ambitioner är att skapa en marknad med mångfald i medeltida anda. Våra krav är därför att Ditt sortiment, marknadsstånd samt klädedräkt har anknytning till medeltiden. Vi undanber oss uttryckligen sådant som helt enkelt inte hör hemma på denna typ av medeltida marknad.

Du som försäljare har överenskommet tillverkat hantverk med dig till försäljning. Du behöver vara uppackad ca kl. 09.45 den 19/8 och finnas kvar till vi stänger den 20/8.

Du  anmäler dig genom att fylla i separat anmälningsblankett (se nedan) och skicka till oss på adress: henrik@alno-medeltidsdagar.se  

För frågor kontakta: Henrik Lindén, 070-184 46 12